Lijst Dedecker pleit voor nieuwe verkiezingen

Lijst Dedecker vindt dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. "Een half jaar bezigheidstherapie is genoeg geweest", meent hij.

"Na een vaudeville van zes maanden stelt Lijst Dedecker vast dat Yves Leterme na twee pogingen en met een overweldigend plebisciet van 800.000 stemmen niet in staat is om een regering te vormen. Hij slaagt er niet in een staatshervorming door te drukken die broodnodig is om onze welvaart te bestendigen", zegt Jean-Marie Dedecker zondag.

Om uit de impasse te raken, stelt Dedecker voor om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Dan zal meteen duidelijk worden of de bevolking een staatshervorming wil of juist meer Belgiƫ. Ondertussen is immers genoeg bekend welke partijen waarvoor staan, verklaarde hij ook in De Zevende Dag. "Laat de bevolking kiezen", meent de LDD-voorzitter.

Volgens Dedecker zijn verkiezingen perfect mogelijk. "Het volstaat dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers het parlement ontbindt en achteraf de uitslag van de verkiezingen bekrachtigt, zoals dat ook bij de vorige ongrondwettelijke verkiezingen is gebeurd. Het parlement is soeverein", meent hij. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud