Limburgs gouverneur beëdigt 13 burgemeesters

De Limburgse gouverneur Herman Reynders heeft dinsdag dertien burgemeesters beëdigd. Maandag verleende hij er al acht zijn zegen. Dinsdag kwamen onder meer de ex-ministers Veerle Heeren (Sint-Truiden), Marino Keulen (Lanaken) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (Leopoldsburg) aan de beurt.

Deze week moeten alle nieuwe burgemeesters de revue gepasseerd zijn in het Limburgse gouvernement. Herman Reynders heeft dan ook de handen vol. Maandag waren er al 8 aan de beurt, waaronder Frieda Brepoels (Bilzen). Mark Vos van Riemst mocht dinsdag om 10 uur de spits afbijten. Daarna volgden onder meer Serge Louwet van Herstappe, die zonder verkiezingen werd aangesteld, en de nieuwbakken N-VA'er Huub Broers van Voeren. Zijn partijgenoten Guy Thijs (Hoeselt) en Mario Borremans (Heusden-Zolder) waren voor het eerst present.

Verder ook de voormalige Vlaamse ministers Veerle Heeren en Marino Keulen, die de sjerp mogen omgorden in respectievelijk Sint-Truiden en Lanaken. Nog een bekende naam: Wouter Beke mocht de eed afleggen als nieuwe burgemeester van Leopoldsburg. Als laatste in de rij stond scheidsrechter Luc Wouters op de agenda, die burgemeester in Lummen blijft.

Intussen is het nog niet duidelijk wanneer de drie geschorste burgemeesters kunnen benoemd worden. Zowel in Alken, Houthalen-Helchteren als Heers is de nieuwe burgervader voorlopig buitenspel gezet. Ook in Maasmechelen zal men nog even moeten wachten, aangezien er daar nog steeds geen akkoord is over de coalitie.

(JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud