Lokale parketten behandelen Anonymousinformatie over vermeende pedofielen

De informatie die het hackerscollectief Anonymous de voorbije dagen publiceerde over vermeende pedofielen, wordt doorgestuurd naar de lokale parketten. "De Federal Computer Crime Unit stelt momenteel pv's op, op basis van de gelekte informatie", aldus Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. "De lokale parketten zullen op basis van die informatie het onderzoek verder voeren. Het federaal parket blijft het onderzoek voeren naar de acties van Anonymous."

De voorbije dagen publiceerden hackers die deel uitmaken van Anonymous e-mailadressen, IP-adressen, en soms ook postadressen en telefoonnummers van mensen die actief zijn op pedofielensites. Op die lijst staan ook Belgische en Nederlandse namen. De Standaard en Het Nieuwsblad schrijven op hun website dat de naam van Hans-Peter Luyckx, een Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Evere, op de lijst staat. Luyckx zegt dat zijn e-mailadres gehackt is, en dient klacht in tegen onbekenden.

"Anonymous strijdt al veel langer tegen de aanwezigheid van pedofielen op het internet", zegt de veiligheidsexpert van de gespecialiseerde blog Belsec. "Anonymous wil in de eerste plaats dat zij zich niet meer op hun gemak voelen in hun vertrouwde omgeving. Sinds kort lijkt het erop dat zich ook enkele Nederlandse hackers bij de operaties tegen pedofielen hebben aangesloten."

Het federaal parket blijft intussen het onderzoek naar Anonymous voeren, en voegt de onlangs gepubliceerde informatie toe aan het dossier. Dat onderzoek werd geopend nadat Anonymous in januari de website van Arcelor Mittal hackte. In het kader van dat onderzoek werden drie weken geleden drie mensen aangehouden, maar die zijn intussen weer vrij onder voorwaarden. (Jonas Hamers / ImageGlobe)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud