Lokale politie van Ans stelde duizenden valse pv's op

Agenten van de politiezone Ans/Saint-Nicolas hebben duizenden valse pv's opgesteld. Een politieman van de zone heeft daarover klacht ingediend bij het Comité P en het Arbeidsauditoraat, schrijft La Dernière Heure op zijn website.

"Mijn cliënt heeft een probleem met zijn hiërarchie", zegt de advocaat van de man, Pascal Rodeyns, aan Belga. "Er is bij het Arbeidsauditoraat een klacht ingediend omdat hij wordt lastiggevallen. Een tweede klacht is overgemaakt naar het Comité P. om problemen aan te kaarten in de zone, onder meer dat de korpschef voorziet in valse domiciliëringen."

Volgens de advocaat wordt er eveneens gefraudeerd met subsidies. Zo zouden agenten er zogezegd aan preventie doen omtrent verkeersveiligheid in scholen om subsidies te krijgen van het BIVV. "Een agent stelt voorts valse pv's op, terwijl hij nooit op het terrein of met vakantie is. Duizenden pv's zouden ongeldig zijn". Volgens de raadsman is een andere agent van de zone bereid te getuigen.

Volgens korpschef, André Jamers, echter klopt het verhaal niet, is de bewuste agent in het verleden al veroordeeld geweest en is hij momenteel het onderwerp van nieuwe vervolgingen. "Door de zone aan te vallen, wil hij zich wreken". (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud