Luc Van Acker speelt op Suikerrock "Zanna" met Zanna

Luc Van Acker heeft zaterdag de derde festivaldag van Suikerrock geopend. Hij speelde zijn succes-LP "The Ship" uit 1984. Opmerkelijk was dat hij zijn hit "Zanna" zong met Zanna, een meisje dat genoemd werd naar dit nummer. Het meisje emigreerde toen ze twee was met haar ouders naar West-Afrika. Van Acker kwam haar op het spoor toen hij haar gezongen versie van "Zanna" op Youtube ontdekte. Ook zijn eigen dochter Trixie zong zaterdag "Zanna" mee.

Ondanks het vroege aanvangsuur (15.30 uur) was er op de Grote Markt in Tienen al heel wat volk komen opdagen voor Tienenaar Luc Van Acker. Hij speelde in het verleden met Arbeid Adelt!, Shriekback, The Revolting Cocks en Ministry. "Zanna" werd in 1981 uitgebracht in een duet met Anna Domino, werd een cultklassieker en zelfs een bescheiden hit. De melodie werd ook gebruikt in de wereldhit "Never leave you" van Lumidee, dient als themalied voor "Music for Life" en werd in 2011 gecoverd door Selah Sue en Tom Barman.

Het Tiense stadsfestival Suikerrock is ondertussen aan zijn derde festivaldag toe. Na briljante optredens van ZZ Top op donderdag, Status Quo en Alice Cooper op vrijdag is het vanavond op het hoofpodium op de Grote Markt in het stadscentrum vooral uitkijken naar LMFAO en Mika. Suikerrock wordt zondag afgesloten met onder meer Texas, Ozark Henry, Daan en Gabriel Rios op de affiche. (COR 908)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud