Luchtvaartincident: Veiligheidsmaatregelen vluchten naar VS verlengd

De bijzondere veiligheidsmaatregelen voor passagiers die naar de Verenigde Staten vliegen, worden verlengd. Dat meldt Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. De extra inspanningen, die ingevoerd werden na een mislukte aanslag op een vlucht naar Detroit, zouden aanvankelijk tot en met 30 december duren.

Het Nationaal Veiligheids Comité besloot dinsdagnamiddag in samenspraak met de diverse overheidsdiensten om de maatregelen voor onbepaalde duur te verlengen.

Passagiers die rechtstreeks van Brussel naar de VS vliegen, worden dus nog steeds onderworpen aan een fouillering bij het inschepen van de vlucht. Ze mogen ook slechts één stuk handbagage meenemen. Omdat de controle enige tijd in beslag neemt, krijgen de reizigers naar de VS de raad om drie uur voor de vertrektijd aanwezig te zijn op de luchthaven.

In januari wordt op Europees vlak overlegd om de verschillende maatregelen in de lidstaten op elkaar af te stemmen.

Op 25 december trachtte een Nigeriaanse man een bom tot ontploffing te brengen aan boord van een toestel van Northwest Airlines dat met 278 passagiers onderweg was van Amsterdam naar Detroit. De man liep derdegraadsbrandwonden op en ook enkele andere passagiers raakten lichtgewond. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud