Luyckx neemt tijdelijk ontslag uit VB na Anonymous-informatie over vermeende pedofielen

Hans-Peter Luyckx, Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Evere, heeft tijdelijk ontslag genomen uit de partij, zo kondigt voorzitter Bruno Valkeniers aan in een mededeling. De naam van Luyckx figureert op de lijst van personen die het hackerscollectief Anonymous recent publiceerde, maar hij ontkent elke betrokkenheid.

Volgens de partij beweert Hans-Peter Luyckx dat hij het bewuste bericht nooit heeft gepost, en zelfs nooit de bewuste site heeft bezocht. Zijn e-mailadres werd naar eigen zeggen gehackt. Hij heeft intussen een nieuw e-mailadres. "Luyckx heeft ons meegedeeld zelf klacht te willen indienen tegen onbekenden", aldus Valkeniers en partijwoordvoerder Joris Van Hauthem.

Luyckx besliste zelf om tijdelijk ontslag te nemen uit het Vlaams Belang, om de partij geen enkele schade toe te brengen. "Dit betekent in hoofde van Hans-Peter Luyckx geen enkele vorm van welke schuldbekentenis dan ook. Hij houdt zijn onschuld staande, en wil die via zijn eigen klacht bewijzen", benadrukt de partij.

Indien de zaken uitgeklaard zijn, en blijkt dat de naam van Hans-Peter Luyckx ten onrechte door het slijk werd gehaald, is hij voor het Vlaams Belang uiteraard opnieuw welkom, besluiten Valkeniers en Van Hauthem.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud