Advertentie

Maatregelen voor Koerdische gemeenschap in België worden bijgestuurd

Na de moord op drie Koerdische vrouwen, gisteren in Parijs, worden ook in België de maatregelen voor de Koerdische gemeenschap aangepast. Dat meldt Peter Mertens, woordvoerder van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. "Over wat die aangepaste maatregelen precies inhouden, kunnen we niet meer details geven."

"Na de feiten in Parijs hebben we, zoals gebruikelijk, ons bevraagd bij de bevoegde diensten", zegt Mertens. "Uit de informatie die we daarop kregen, blijkt dat de gebeurtenissen in Parijs ook in België een impact kunnen hebben."

In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 2 uur, werden in de lokalen van het Koerdisch Instituut in Parijs drie Koerdische vrouwen dood teruggevonden. Ze hadden alledrie een kogel door het hoofd gekregen. Een van de drie slachtoffers is de 32-jarige Fridan Dogan die permanent aan het informatiecentrum verbonden is, aldus Leon Edart, hoofd van het centrum en leidinggevende van de federatie van Koerdische verenigingen. Volgens de Franse radio is ook Sakine Cansiz omgekomen. Cansiz overleefde als enige van de vrouwelijke oprichters van de PKK de jarenlange strijd tegen de Turkse regering.

Eén en ander doet denken aan een executie, maar het onderzoek moet nog de exacte omstandigheden van het drama uitklaren, aldus de

politiebron die geen verdere details gaf. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud