Maddie: Belgische politie onderzoekt bewakingsvideo bank in Molenbeek

De Belgische politie onderzoekt de beelden die een bewakingsvideo van een filiaal van de KBC-bank in de Brusselse gemeente Molenbeek mogelijk heeft gemaakt van de verdwenen Britse peuter Maddie. Dat melden Britse media zaterdag. De woordvoerder van de Brusselse politiezone West, Johan Berckmans, bevestigt het verhaal zaterdag aan Belga.

Volgens Berckmans werden de beelden afgelopen maandag gemaakt buiten het bankkantoor. De politie vroeg ze op na een tip van een bewakingsagent. Die had een blond, Engelssprekend meisje gezien van vijf of zes jaar oud, in het gezelschap van een vrouw van allochtone origine. Hij wilde het zekere voor het onzekere nemen en bracht de politie op de hoogte.

"Het lab van de gerechtelijke politie onderzoekt de beelden nu en bekijkt of de kwaliteit voldoende is. We behandelen dit zoals elke klacht of tip", aldus Berckmans.

In de Britse media noemen de ouders van Maddie, Kate and Gerry, de tip mogelijk "van onschatbare waarde". De jongste tijd hadden mensen Maddie naar eigen zeggen al verschillende keren gezien in Nederland en België. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud