Advertentie

Magnette pakt duurzame ontwikkeling grondig aan

De algemene politieke nota van Paul Magnette (PS), de minister van Klimaat en Energie, heeft veel aandacht voor duurzame ontwikkeling. Hij wil eveneens de code voor goed gedrag van de energieleveranciers versterken, om de consumenten beter te beschermen. Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique vrijdag.

Minister Magnette kondigt in zijn nota het centrale thema van het Belgische EU-voorzitterschap tijdens het tweede semester van 2010 aan: de verandering van consumptie- en productiemanieren.

"We willen een Belgisch EU-voorzitterschap zonder uitstoot organiseren", stelt hij. De minister maakt voorts een prioriteit van "groene fiscaliteit".

Op het vlak van energie geeft Magnette de voorkeur aan maatregelen die minder hoge prijzen voor de huishoudens en de bedrijven waarborgen.

De minister wil voor 2008 ook nog steeds 250 miljoen euro verkrijgen van de energiesector en verlengt de maatregel in 2009. Ten slotte kondigt hij de oprichting van een fonds aan dat de investeringen moet financieren, via een bijkomende bijdrage van 250 miljoen euro "afkomstig uit de energiesector". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud