Magnette verlaat regering indien hij burgemeester van Charleroi wordt

PS-minister Paul Magnette kiest voor Charleroi. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal Magnette kandidaat zijn voor het burgemeesterschap. En indien hij duidelijke steun krijgt van de kiezer, dan verlaat hij in december de federale regering.

De minister van Overheidsbedrijven en Ontwikkelingssamenwerking engageert zich voor een volledige legislatuur, en misschien zelfs voor de daaropvolgende periodes. "Als ik vandaag voor Charleroi kies, is dat niet om een uitstapje te maken. Ik engageer me a priori voor een legislatuur", legt Magnette uit.

Hij ziet de functie ook niet als een opstapje naar een ander mandaat, bijvoorbeeld naar het PS-voorzitterschap, zoals een aantal waarnemers voorspelt. Op wie hem eventueel moet vervangen binnen de regering, wil Magnette niet vooruitlopen. Dat is het prerogatief van de partijvoorzitter, luidt het. Al herinnert hij eraan dat de PS-federatie van Charleroi steeds een vertegenwoordiger heeft gehad toen de PS aan de macht was.

Over een eventuele coalitiepartner liet Magnette evenmin in zijn kaarten kijken. "Ik sta open voor elke coalitie", stelde Magnette. (NBA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud