Maingain: Vlaams Belang niet verbaasd

Het Vlaams Belang is niet verbaasd door de "schokkende" vergelijking van FDF-voorzitter Maingain tussen de Vlaamse overheid en het nazi-regime. "Als er één partij is die zich voortdurend bezondigt aan nationaal-socialistisch jargon, dan is het immers het FDF zelf. Het is die partij die al jaren de voortrekker is van een Brusselse 'Ansluss-politiek' ten aanzien van de Vlaamse Rand omdat Brussel meer 'Lebensraum' nodig zou hebben", luidt het in een mededeling.

Voor de partij is het de hoogste tijd dat afstand genomen wordt van het "FDF-imperialisme, dat de situatie in Vlaams-Brabant nu al decennialang verziekt". Vlaanderen kan zich voor Kamerlid Bart Laeremans en partijwoordvoerder Joris Van Hauthem niet langer laten beledigen door creaturen als Maingain en moet aan Reynders duidelijk maken dat er geen gesprekken meer mogelijk zijn, zolang de MR dit soort creaturen in bescherming blijft nemen.

Het Vlaams Belang eist dat zowel Vlaams minister-president Kris Peeters als premier Yves Leterme excuses eisen van vicepremier Didier Reynders, en herhaalt tenslotte dat de niet-benoeming van de drie burgemeesters volstrekt onvoldoende is. De Vlaamse regering moet alles in het werk stellen opdat de drie heerschappen via een tuchtprocedure definitief afgezet worden.

(MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud