"Man Bijt Hond" wint de Ha! van Humo 2007

De Ha! van Humo, de prijs die de redactie van het weekblad uitreikt aan het beste Vlaamse televisieprogramma van het afgelopen jaar, gaat naar "Man Bijt Hond" (Eén). Het Woestijnvis-programma sleept een gesculpteerde H en 5.000 euro in de wacht.

"Man Bijt Hond" is dagelijkse kost, met de allure van haute cuisine, al ruim een decennium lang, oordeelt de Humo-redactie. "Immer voortreffelijk, gestaag het medium tv vernieuwend, altijd trefzeker die heel aparte toon halend. De ploeg van 'Man Bijt Hond' zorgde voor een dwarsdoorsnede van Vlaanderen zoals het de afgelopen tien jaar écht was, met focus op de poëzie van het dagelijks leven, met gepaste aandacht voor bevolkingsgroepen die op tv ondervertegenwoordigd bleven, met hartverwarmend respect voor de ogenschijnlijke banaliteit", luidt het.

Het voorbije jaar van het Woestijnvis-programma was volgens Humo "niet van de minste". De redactie wil met name "De grens", Kamagurka's gemotoriseerde tocht langs de contouren van België, en "De vrienden van de Poëzie", een plaatsje toebedelen in de welgevulde eregalerij van het programma.

De ploeg van "Man Bijt Hond" neemt de Ha! in ontvangst op de plechtige uitreiking op 17 december. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud