Man die van bouwkraan viel heeft verschillende breuken

De sans-papiers die in de nacht van woensdag op donderdag van de kraan viel, heeft verschillende breuken en kneuzingen. Dat meldde de plaatsvervangende burgemeester van Brussel donderdag op een persmoment.

De man zou niet meer in levensgevaar zijn, aldus schepen Philippe Close, die ooggetuige was van het incident. Hij gebruikte de voorwaardelijke wijs, omdat hij complicaties niet uitsluit wegens de ernst van de val.

Volgens de lokale autoriteiten zou de man onder invloed van drank of drugs zijn geweest. Er wordt een toxicologisch onderzoek uitgevoerd.

Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken zocht de man nooit bescherming in het kader van de asielprocedure en diende hij nooit een asielaanvraag in. Ook startte hij nooit een procedure op om zijn verblijf in België te regulariseren. De man kreeg bovendien het bevel het grondgebied te verlaten, maar gaf daaraan geen gevolg.

Nog volgens de Dienst Vreemdelingenzaken en de lokale politie kwam de man al een aantal keer in contact met politie en justitie voor onder meer openbare dronkenschap en het bezit en het dealen van verdovende middelen. Hij werd in maart veroordeeld tot een definitieve gevangenisstraf van 2 jaar en 3 maanden in een zaak rond drugs. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud