Man doorbreekt veiligheid op Zaventem twee keer

Twee keer is een jongeman uit het Afrikaanse Guinee opgepakt terwijl hij - tegen alle regels in - was doorgedrongen tot het tarmac op Brussels Airport. Dat heeft onder meer vtm dinsdagavond bericht in Het Nieuws. Volgens de website van Le Soir Magazine bracht de man nooit het leven van passagiers in gevaar. De tweede keer geraakte hij zelfs probleemloos tot op de trap naar een geparkeerd vliegtuig van Jetair, zo meldt Het Nieuwsblad op zijn website.

In de nacht van zondag op maandag slaagde de jongeman erin over de omheining van de luchthaven te klauteren. Op het tarmac werd hij naar verluidt snel onderschept door de veiligheidsdiensten.

De man werd vrijgelaten, omdat hij blijkbaar niet voorkwam op een lijst met terreurverdachten. Aan het einde van de voormiddag herbegon hij. Op het tarmac raakte hij tot bij een vliegtuig van Jetair, waar hij voor de tweede keer werd gevat. Volgens vtm slaagde hij erin het leegstaande vliegtuig binnen te dringen.

Op vraag van het parket van Brussel zal de jongeman een psychiatrisch onderzoek ondergaan. De man gaf een verwarde uitleg voor zijn gedrag. De Guinees werd toevertrouwd aan een gespecialiseerde instelling waar hij nog in observatie is.

De aanwezigheid van een indringer op het tarmac, enkele dagen na het veiligheidsincident op een vlucht naar Detroit, laat Le Soir Magazine perplex. (FCH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud