Advertentie

Man probeert cafébazin neer te schieten in Brussel

Op het Sint-Gillis-Voorplein in Brussel heeft een man vrijdagnacht geprobeerd de 49-jarige uitbaatster van een café neer te schieten. De man, een dertiger van vermoedelijk Noord-Afrikaanse origine, schoot vijf keer naar het café, maar raakte enkel het luik van de vitrine. De vrouw bleef ongedeerd. De dader wordt gezocht.

Aanleiding voor de schietpartij zou een ruzie zijn tussen de uitbaatster en de man, die eerder op de avond had plaatsgevonden. De schutter was rond 20 uur het café Poschkin binnengekomen met twee vrienden. Ze bestelden verschillende alcoholische dranken zonder problemen te veroorzaken.

Rond 23 uur rook ze plots een hasj-geur die van de drie mannen afkomstig was. Daarop vroeg ze hen het etablissement te verlaten. Twee van hen deden dat zonder protesteren, maar de derde bleef achter en ging in discussie met de uitbaatster. Dat leidde tot een hoogoplopende ruzie. Uiteindelijk gooide de man 100 euro op tafel en bedreigde de uitbaatster.

Anderhalf uur later, toen de vrouw naar buiten stapte om de deur te sluiten, zag ze plots de man staan op straat. Die haalde een vuurwapen boven en richtte het op de vrouw. De uitbaatster dook achter de deur en trok die dicht. Daar hoorde ze vijf schoten.

De vrouw verwittigde de politie, maar toen die aankwam, was de schutter verdwenen. De agenten vonden vijf kogelinslagen in het luik van de vitrine van de bar en vijf hulzen op straat. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud