Mandaat Moslimexecutieve verlengd tot eind december

Het mandaat van de Moslimexecutieve is opnieuw verlengd, tot 31 december 2010, omdat de regering enkel lopende zaken afhandelt. Dat meldt de woordvoerster van de minister van Justitie Stefaan De Clerck. Justitie stelt momenteel een Koninklijk Besluit in die zin op.

De missie en de structuur van de Moslimexecutieve moesten volgens een KB van 30 december 2009 geherdefinieerd worden voor 30 juni 2010.

"De Moslimexecutieve was het voorwerp van kritiek na een vertrouwensbreuk met de moslimgemeenschap en de regering", verduidelijkte de minister eerder al.

Dat was voor de executieve de aanleiding om een voorstel tot vernieuwing van de organen in te dienen op 20 mei. "Dat was een positief signaal, maar moest nog verder uitgewerkt worden", zegt de woordvoerster van de minister dinsdag.

Omdat de regering enkel lopende zaken behandelt, kon er daarover geen beslissing genomen worden en wordt het mandaat verlengd. "Dit moet de volgende minister in staat stellen een beslissing te nemen en nog verdere gesprekken te houden met de Moslimexecutieve", voegt de woordvoerster nog toe. (COC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud