Advertentie

Marc Dutroux en Michel Lelièvre verschijnen maandag voor strafuitvoeringsrechtbank

Marc Dutroux en Michel Lelièvre verschijnen maandag voor de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank in verband met hun vraag om vervroegd vrij te komen. Dutroux is veroordeeld tot een levenslange celstraf, Lelièvre tot 25 jaar cel. De hoorzitting zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Dutroux heeft in december 2012 een dossier ingediend om een elektronische enkelband te krijgen. Op 18 februari 2013 verwierp de rechtbank die aanvraag. Dutroux moet wachten tot in februari 2014 vooraleer hij weer een dossier kan indienen om vrij te komen onder elektronisch toezicht.

Maandag verschijnt hij voor de rechtbank met een aanvraag om voorwaardelijk vrij te komen, een andere procedure. Hij kon een aanvraag indienen omdat hij al een derde van zijn straf heeft uitgezeten. Michel Lelièvre komt al acht jaar in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating, maar onder meer door zijn drugsproblemen werden zijn aanvragen steeds geweigerd.

Op 31 juli 2012 heeft de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen besloten om de echtgenote van Dutroux, Michelle Martin, voorwaardelijk vrij te laten, wat zorgde voor veel negatieve reacties. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud