Marcel Habran naar assisen

De Luikse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft Marcel Habran en de voornaamste leden van zijn gangsterbende maandag naar het hof van assisen verwezen. Het dossier tegen de "peetvader van het Belgische misdaadmilieu" en zijn kompanen bevat meerdere moorden en overvallen op geldtransporten.

Zonder verrassing werden de twaalf hoofdverdachten naar de volksjury verwezen. Voor de 75-jarige Habran is dat al de tweede maal in zijn "carrière". Voor een overval op een geldtransport in 1972 waarbij een dode viel, kreeg hij 18 jaar cel.

Het huidige dossier is een van de zwaarste misdaaddossiers van de afgelopen jaren. Het gaat om 20 onderzoeken, goed voor 70 misdrijven, 50 verdachten en meer dan tien doden. Het dossier bevat onder meer de overval op een geldtransport op de E40 in Borgworm in 1998. Daarbij vielen twee doden.

Verschillende advocaten van de beklaagden waren verontwaardigd over de afhandeling van de zaak. Zo hadden ze eerst geen inzage in het arrest van de KI. De magistraten weigerden om de uitspraak voor de sluiting van de griffie in te dienen. Uiteindelijk kregen de advocaten in de vroege namiddag inzage.

De advocaten werden ook gedwongen om de rechtszaal te verlaten. Verschillende raadsheren kondigden aan naar Cassatie te stappen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud