Marcourt ziet Giet nu ook tot na verkiezingen 2014 op PS-voozittersstoel

Waals viceminister-president en minister van Economie Jean-Claude Marcourt vindt het niet langer nodig dat er na de gemeenteraadsverkiezingen binnen de PS voorzittersverkiezingen gehouden worden. "Het land is nog steeds niet institutioneel tot rust gekomen omdat de N-VA elk dossier aangrijpt om een nieuwe crisis te veroorzaken. Daarom heeft de PS behoefte aan stabiliteit, en de beste garantie daarvoor is dat (huidig voorzitter Thierry) Giet aanblijft tot na de verkiezingen van 2014", zegt hij in een interview in Knack.

Thierry Giet werd via een ongebruikelijke procedure tot voorzitter ad interim van de PS aangeduid nadat Elio Di Rupo eerste minister geworden was. Marcourt had zich daarover vragen gesteld in de pers en vond dat de toestand herbekeken moest worden na de gemeenteraadsverkiezingen. In juni liet Giet echter weten dat hij op post wilde blijven tot het einde van het mandaat in 2014. Marcourt lijkt intussen op dezelfde golflengte te zitten.

Jean-Claude Marcourt benadrukt in Knack ook dat het niet de PS is die de staatshervorming blokkeert. Daarmee antwoordt hij op Vlaams minister-president Kris Peeters die herhaaldelijk pleitte om het tempo voor het tweede luik van de staatshervorming op te trekken. "De liberalen zitten niet in de regionale meerderheden, dat is nu eenmaal een politieke realiteit. Maar voor mijn partij en voor mezelf geldt: hoe sneller de zesde staatshervorming wordt uitgevoerd, door inderdaad een strakke kalender vast te leggen, hoe beter dat is voor iedereen", aldus Marcourt. "De zesde staatshervorming vormt immers het tastbare bewijs dat er in dit land nog politieke partijen zijn die de staat kunnen hervormen in de door de Vlaamse bevolking gewenste richting", besluit hij. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud