Marianne Thyssen verwacht op kasteel Belvédère

CD&V-voorzitster Marianne Thyssen is uitgenodigd op kasteel Belvédère. Dat is uit goede bron vernomen. Over andere audiënties bij de koning is voorlopig niets geweten.

Koning Albert II zet zondag in principe zijn consultaties voort. Vrijdag zag hij naast ontslagnemend premier Leterme ook de vijf voorzitters van de meerderheidspartijen. Zaterdag kwamen de voorzitters van Kamer en Senaat Herman Van Rompuy en Armand De Decker en aftredend vicepremier en minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) langs.

Veel beweging viel er zondagnamiddag niet te noteren aan het paleis. De kabinetschef van de vorst reed wel al binnen, maar voor het overige is het wachten op de komst van de eerste genodigde.

Dat zal wellicht CD&V-voorzitster Marianne Thyssen zijn. In tegenstelling tot andere partijvoorzitters kreeg zij vanuit het paleis al een uitnodiging. Het kan erop wijzen dat de bal vooral in het kamp van de Vlaamse christendemocraten ligt. Zij moeten een reeks knopen doorhakken.

De CD&V moet vooral uitmaken of zij vasthoudt aan Yves Leterme als eerste minister en indien dat niet het geval is, beslissen wie eventueel zijn plaats kan en wil innemen. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud