Marino Keulen wil oud kabinet openstellen voor daklozen

Vlaams volksvertegenwoordiger en voormalig minister Marino Keulen vraagt dat de Vlaamse regering zijn oude kabinetsgebouw openstelt voor de daklozen in Brussel. "De Vlaamse regering zou hiermee aantonen dat ze het ook echt meent als ze het heeft over armoedebestrijding, beleid voor kansarmen en - om het met de woorden van Kris Peeters te zeggen - 'een warm Vlaanderen'", aldus Keulen.

Sinds 13 juli van dit jaar staat het pand aan de Kreupelenstraat 2 in Brussel, waar Keulen als minister zijn kabinet had, leeg. Volgens Keulen is het "misschien geen slecht idee" om het leegstaande kabinetsgebouw tijdelijk aan te bieden als verblijf voor de daklozen in Brussel.

In de buurt van het gebouw verblijven regelmatig daklozen die in de gaanderij van het Martelaarsplein, waar ook het kabinet van minister-presidet Kris Peeters gevestigd is, bescherming zoeken tegen de gure weersomstandigheden, zegt Keulen. Hij legt uit dat er op elke verdieping van het pand sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, er een ruime refter met geïnstalleerde keuken aanwezig is alsook koelkasten en een diepvriezer, en dat er op het gelijkvloers en op de eerste verdieping een douche geïnstalleerd is.

"Terwijl op alle niveaus, tot en met de koning, plaatsen gezocht en aangeboden worden voor daklozen, blijft het daar vanuit de Vlaamse regering opmerkelijk stil over. Bestaat voor hen het probleem niet? Nochtans is enige solidariteit in deze tijd van het jaar het minst van alle wensen", zegt Keulen. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud