Advertentie

Matige opkomst voor jaarlijks bewustmakingsmoment voor motorrijders

Op tien verschillende plaatsen in Vlaanderen heeft de Motorcycle Action Group Belgium zijn jaarlijks opstartweekend gehouden. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits steunt het initiatief en kwam vandaag in Brugge zelf een kijkje nemen. Het opstartweekend is bedoeld om motorrijders bewust te maken na de winterperiode.

Acht jaar geleden begon de Motorcycle Action Group met het initiatief. De Vlaamse overheid sprong mee op de kar, waardoor het opstartweekend gevoelig uitbreidde. "Vroeger organiseerden we dat op één plaats", zegt Theo Beeldens. "Nu hebben we in elke Vlaamse provincie twee locaties, waar dit weekend in totaal dertig instructeurs aan het werk zijn. De Vlaamse regering bekostigt het hele plaatje."

Voor de organisatie is het opstartweekend vooral bedoeld om de motorrijders bewust te maken. Ze krijgen de kans om na de winterperiode hun rijvaardigheden nog eens te testen. Ook aan de toestand van de motor en de banden wordt aandacht geschonken. "Na de winter zijn de auto's geen motoren meer gewoon. Daarbij komt nog dat iedereen nieuwe banen gaat verkennen. De eerste mooie dagen zijn het dodelijkste moment van het seizoen", stelt de organisator vast.

"Zaterdag kwamen er ongeveer tweehonderd mensen, minder volk dan verwacht. Normaal hebben we op één dag toch zes- à zevenhonderd motorrijders. Het weer speelt natuurlijk een grote rol in die lagere opkomst. We hebben dan maar van de gelegenheid gebruikt gemaakt om tips en tricks te geven over het rijden bij zo'n weer."

Ook op zondag 24 maart kunnen motorrijders nog op tien verschillende plaatsen terecht voor het opstartweekend. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud