Mechelaar verwezen naar assisenhof voor moord op ex-vriendin

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Steven O. (29) uit Mechelen naar het hof van assisen in Antwerpen verwezen voor de moord op zijn ex-vriendin Iris Van Herck (30) uit Bonheiden.

De vrouw verdween op 23 oktober 2010 nadat ze met Steven O. had afgesproken in een pitabar. Hij ontkende aanvankelijk iedere betrokkenheid, maar ging uiteindelijk toch door de knieƫn. Hij bekende dat hij haar tijdens een discussie gewurgd had bij haar thuis.

Steven O. had het slachtoffer in haar wagen gezet en enkele uren rondgereden. Daarna duwde hij de auto in het kanaal Leuven-Dijle. Hij blijft er echter bij dat Iris nog leefde toen ze het water inging. Op zijn aanwijzen werd haar wagen een week later uit het kanaal getakeld. Onder het voertuig vonden duikers het lichaam van de vermiste moeder van drie.

Steven O. en Iris waren zes jaar samengeweest, maar een viertal weken voor de feiten was hun relatie op de klippen gelopen. Zij was samen met hun zoontje en haar twee kinderen uit een vorige relatie naar een huurwoning in Bonheiden verhuisd, en hij trok opnieuw bij zijn moeder in Mechelen in. De man zit nog altijd in voorhechtenis en blijft dat ook in afwachting van zijn proces. (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud