Mechelen krijgt eerste Cruyff Court van België

In de Mechelse wijk Otterbeek wordt deze zomer het eerste Cruyff Court van België aangelegd. Het is een kunstgrasveld waar kinderen veilig samen kunnen sporten en spelen. Het project werd zaterdag voorgesteld aan de bewoners tijdens een buurtfeest.

Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de Johan Cruyff Foundation, die genoemd werd naar de Nederlandse topvoetballer Johan Cruijff. De organisatie steunt sport- en spelprojecten voor kinderen met en zonder handicap.

In Nederland en in vijftien andere landen wereldwijd zoals Engeland, Spanje, Zuid-Afrika, Japan, Maleisië en Brazilië werden in totaal al 177 Cruyff Courts aangelegd. Het veld in Mechelen wordt het eerste in ons land.

Een Cruyff Court heeft ook een belangrijke sociale functie in de wijk, want via sport worden eveneens thema's als respect, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen aangekaart. Die thema's zijn terug te vinden in de veertien regels van de topvoetballer die bij ieder Cruyff Court wereldwijd te vinden zijn.

Het veld wordt in de zomer van dit jaar aangelegd in de wijk Otterbeek. De stad Mechelen, de Cruyff Foundation en initiatiefnemer BT hebben daartoe zaterdag een officiële samenwerkingsovereenkomst ondertekend. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud