Mechelse rechter geeft 3 maanden cel met uitstel voor bijna-aanrijding politieagenten

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft V.M., die na een politiecontrole in Londerzeel vorig jaar enkele agenten meermaals bijna aanreed, veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete van 550 euro. De rechter oordeelde dat de man zijn wagen had ingezet als wapen.

Op 25 november vorig jaar werd Wilhelmus V.M. tijdens een politiecontrole in Londerzeel aan de kant gezet. Omdat de agenten een sterke alcoholgeur in zijn voertuig waarnamen, werd gevraagd even uit te stappen. V.M. weigerde, zette zijn wagen in achteruit en reed verder. Bij het manoeuvre moest één agent wegspringen om een aanrijding te voorkomen.

V.M. reed met gedoofde lichten verder, maar kon uiteindelijk in Puurs door drie politiewagens worden klemgereden. Ook toen weigerde hij uit te stappen en probeerde hij nogmaals achteruit te rijden en enkele agenten te raken.

Uiteindelijk slaagden de agenten erin zijn raampje stuk te slaan en zijn sleutels te bemachtigen. Hij werd aangeklaagd voor gewapende weerspannigheid, iets waar de man het zelf niet mee eens was.

"Ik heb effectief geprobeerd vluchtmisdrijf te plegen maar was toch niet gewapend", zei hij in de rechtszaal. "U hebt uw wagen gebruikt om te vluchten, de agenten konden niet anders dan wegspringen. Een mens kan niet op tegen een Audi A6. Uw wagen werd hierdoor een bedreiging voor de agenten en wordt in deze situatie door de rechtbank als wapen beschouwd."

Rechter Van Praet veroordeelde V.M. tot 3 maanden cel met uitstel en een geldboete van 550 euro. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud