Medewerker MIVB in levensgevaar na aanval - openbaar vervoer opgeschort

Een busbegeleider van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verkeert in levensgevaar na zware agressiefeiten. De feiten deden zich voor na een ongeval met de bus. Daarop werd de begeleider aangevallen aan het Redersplein in de Brusselse Haven. Dat meldt de VRT zaterdag. Volgens het parket is het slachtoffer hersendood, meldt RTL. De MIVB schort het verkeer op het hele net op.

De feiten gebeurden rond 8.30 uur. Een bus op lijn 14 reed in op een wagen. Hoe het ongeval precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk. Een medewerker van de MIVB kwam ter plaatse om bijkomende vaststellingen te doen. Hij werd aangevallen en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis, laat politiewoordvoerder Christian De Coninck aan de VRT weten.

Ook de bestuurder van de wagen is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou na het ongeval twee vrienden hebben opgebeld die de begeleider hebben aangevallen. De twee vrienden zijn op de vlucht.

De vakbonden reageren geschokt op de agressie. Ze roepen alle chauffeurs van bus, tram en metro in Brussel op om terug te keren naar de stelplaats.

Inmiddels heeft de MIVB-directie beslist om het verkeer op te schorten over het hele net. De vervoersmaatschappij houdt momenteel een persconferentie. (MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud