Mediateam Van Rompuy retweet per ongeluk giftige tweet over Dehaene

Het mediateam van Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V) heeft een pijnlijk uitschuivertje gemaakt op twitter. Zo herhaalde - "retweeten" in de twittermond - een medewerker per ongeluk een giftige tweet van partijgenote Katrien Partyka over de felbesproken "bierbonus" van oud-premier én eveneens partijgenoot Jean-Luc Dehaene. "Per ongeluk", bevestigde Van Rompuys woordvoerder aan Belga.

Kern van de zaak zijn de "miljoenen euro's aan aandelenopties bij bierbrouwer AB-InBev" die Dehaene kan verzilveren, zonder dat te moeten melden nu hij geen deel meer uitmaakt van de aandeelhoudersvergadering van de biergigant. In een voorzichtige schatting spreekt Het Nieuwsblad vrijdag van 3,26 miljoen euro.

Een bericht dat ook binnen CD&V duidelijk voor wat deining zorgt. "Zou JLD zichzelf nog een ACW'er vinden eigenlijk? ", vroeg partijgenote Katrien Partyka zich af op twitter.

Een tweet die prompt geretweet werd door @euHvR, de twitteraccount van Herman Van Rompuy. Wat op de microblogsite meteen heel wat reacties opleverde, net als de vraag of Van Rompuy zelf dan ook bedenkingen heeft bij de bonus van Jean-Luc Dehaene.

Veel commentaar wilde Van Rompuys woordvoerder niet kwijt, al benadrukte hij dat het om een simpele fout van het mediateam ging. De Raadsvoorzitter zelf zou er dus voor niets tussen zitten. Intussen verscheen ook op de twitteraccount: "Jongste retweet @euHvR een fout van mediateam euHvR. Sorry ! ! Prettig eindejaar. Het mediateam." (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud