Medicomut - BVAS schuift donderdag mee aan

De raad van bestuur van artsensyndicaat BVAS heeft woensdagavond bevestigd dat het donderdagavond zal deelnemen aan de onderhandelingen tussen artsen en ziekenfondsen over een nieuw medicomut-akkoord. Over een specifieke stellingname zou nog niets beslist zijn, zo viel te horen bij woordvoerder David Desmet. Een akkoord wordt donderdag nog niet verwacht.

Het overleg tussen artsen en ziekenfondsen zit sinds december ernstig in het slop. Dat de Kamer de uitbreiding van de derdebetalersregeling en het verbod op ereloonsupplementen op meerpersoonskamers in ziekenhuizen goedkeurde, viel bij het BVAS niet in goede aarde.

Woensdagavond kwam de raad van bestuur van BVAS bijeen. Daar werd beslist de onderhandelingen donderdag weer op te pikken en werd akte genomen van de verschillende amendementen die aan het wetsvoorstel zijn toegevoegd. Die geven artsen de mogelijkheid na te gaan of een patiënt wel onder het derdebetalersysteem valt en creëert enkele uitzonderingen voor supplementen bij dagopnames. Volgens het BVAS gaat het om een positief element, al spreekt het syndicaat zich nog niet uit over de tekst.

"Er is nog heel wat dat onderhandeld moet worden. We komen morgenavond samen, maar er zal zeker nog geen akkoord zijn", aldus nog Desmet woensdagavond.

(CYA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud