Medische blunder Antwerps ziekenhuis: "Uitstekend resultaat in nieuwe audit"

Het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk heeft bij een recente audit van de Vlaamse overheid een uitstekend resultaat behaald. Dat meldt Gasthuiszusters Antwerpen (GZA), waar Sint-Augustinus deel van uitmaakt. Een audit uit 2007 had aangetoond dat het beheer van risico's tijdens chirurgische ingrepen eenvoudiger kan. De resultaten die nu voorliggen tonen aan dat het ziekenhuis aan alle eerdere bezorgdheden heeft gewerkt en daarmee ruim voldoet aan de eisen van de Vlaamse overheid, luidt het.

"Dit rapport zegt onomwonden dat we wat medische zorg betreft, behoren tot de absolute top in Vlaanderen", zegt dr. Etienne Wauters, de afgevaardigd bestuurder van GZA. Hij benadrukt dat het ziekenhuis daarmee niet op zijn lauweren rust. "Elke mogelijke verbetering van zowel de medische en verpleegkundige als technische zorg ligt ons nauw aan het hart."

Wauters begrijpt naar eigen zeggen de bezorgdheid van de patiënten, hun familieleden en de bevolking in het algemeen. "We minimaliseren dat soort klachten dan ook absoluut niet. Elke klacht of bezorgdheid die aan ons adres wordt geuit, wordt volledig onderzocht en waar nodig gevolgd door een verbeteractie."

De directie van Sint-Augustinus zit op 23 december samen met de Vlaamse overheid om het recente auditrapport tegen het licht te houden. (LOD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud