Advertentie

Meer dan 270 doden in Gazastrook

Meer dan 270 Palestijnen zijn om het leven gekomen en 620 anderen zijn gewond geraakt bij de luchtaanvallen die Israël sinds zaterdag op de islamitische verzetsbeweging Hamas in Gaza uitvoert. Dat meldden de spoeddiensten in het gebied zondag.

De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, besliste ondertussen om de doorgang van een konvooi met humanitaire hulp voor de Gazastrook zondag toe te laten, zo liet zijn woordvoerster weten. "De wegen tussen Israël en de Gazastrook zullen zondag gesloten blijven, behalve die van de nederzetting Kerem Shalom, waarlangs een konvooi met humanitaire hulp en geneesmiddelen mag passeren", zei de woordvoerster. "Het konvooi bestaat uit internationale humanitaire organisaties, die hulp komen bieden voor de 1,5 miljoen inwoners van de Gazastrook."

Israël beschouwt de Gazastrook als "een terroristische entiteit" en zonderde het gebied af sinds Hamas er in juni 2007 de macht greep. Ook de grens met Egypte was sindsdien vrijwel de hele tijd gesloten. (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud