Advertentie
Advertentie

Meer dan 5 miljoen voor nieuwe superdiscotheek in Hasselt

Na een investering van 5,2 miljoen euro moet tegen het voorjaar van 2014 een expohal van de Grenslandhallen in Hasselt volledig zijn omgebouwd tot een nieuwe megadiscotheek. De plannen werden donderdag voorgesteld op een persontmoeting.

Initiatiefnemers zijn de nv Sportpaleis en privé-investeerders, met de steun van de Stad Hasselt.

Nu de bouwvergunning voor de danstempel er is, zullen de funderingswerken op 28 juni van start gaan. "De inrichting zal een warme clubsfeer uitstralen", zegt manager Yves Smolders, die eerder al de bekende discotheek Versuz leidde.

"Naast de club, waar 4 topdj's en themafeesten voor de ambiance moeten zorgen, komt er ook een partybunker, die voor studentenfuiven kan afgehuurd worden, en een restaurant met 120 plaatsten." Voor de exploitatie hiervan lopen er onderhandelingen met topchefs.

De nieuwe discotheek, waarvan de naam pas in september wordt bekendgemaakt, zal in totaal zo'n 110 mensen voor minstens 1 avond per week tewerkstellen.

"Bij de bouw is erg veel aandacht besteed aan de akoestiek", zegt Herman Verwimp van aannmemingsbedrijf Mathieu Gijbels. "Het geheel is ingekapseld in een betonnen schil. We willen niet dat de burgemeester iedere nacht uit bed wordt gebeld voor overlast."

Voor Jan Van Esbroeck (nv Sportpaleis) past de danstempel in het geheel van entertainment dat het zalencomplex wil bieden. "Als de laatste discobezoekers naar huis gaan, moeten de eerste bezoekers van Plopsa Indoor al toekomen", aldus Van Esbroeck. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud