Meer dan 80 burgemeesters staan aan het fornuis

Meer dan 80 Vlaamse burgemeesters kruipen zondag achter het fornuis om de inwoners van hun gemeente met hun kookkunsten te verwennen. De burgervaders bereiden, al dan niet met hulp, een Franse klassieker met producten uit eigen streek. Het initiatief kadert in de Week van de Smaak.

Elke burgemeester pakt de uitdaging op zijn of haar eigen manier aan. Ze koken voor vrijwilligers, scouts, gemeentepersoneel of gewoon voor het goede doel. In Lier, dit jaar de stad van de smaak, kookt burgemeester Marleen Vanderpoorten met vrouwenverenigingen in een kraam op de novemberfoor.

Peter van de Week van de Smaak Guy Van Cauteren, de chef van 't Laurierblad in Berlare, geeft samen met collega Geert Van Der Bruggen en burgemeester Karel De Gucht een kookdemonstratie. Elders steken Daniƫl Termont (Gent), Patrick Janssens (Antwerpen), Louis Tobback (Leuven), Herman Reynders (Hasselt) en Herman De Croo (Brakel) de handen uit de mouwen. Een volledige lijst is terug te vinden op www.weekvandesmaak.be.

Ook het Festival van de Politiek, dat dit weekend in het Vlaams parlement plaatsvindt, staat in het teken van de smaak. De Week van de Smaak loopt van 13 tot 23 november. (LOD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud