"Meer dan helft van uitzonderlijke transporten niet in orde"

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari 2013 vond tussen 20.00 uur en 03.00 uur een actie van de federale wegpolitie plaats aan de grensovergang met Nederland in Zandvliet. Er werden in totaal 20 uitzonderlijke transporten gecontroleerd. Daarbij werd voor 15.320 euro aan boetes geïnd. Opmerkelijk: meer dan de helft van de gecontroleerde transporten was niet in orde.

De controle-actie werd georganiseerd door het Expertennetwerk Uitzonderlijk Vervoer van de federale wegpolitie. Sinds 1 juli 2010 is er een aparte reglementering en worden deze transporten begeleid door privéfirma's.

In totaal werden 20 uitzonderlijke vervoeren aan een controle onderworpen. Amper zeven combinaties waren in orde met alle regels en documenten. Niet minder dan vijf uitzonderlijke vervoerscombinaties (3 Nederlandse, 1 Duitse en 1 Belgische) reden zonder geldige vergunning. Zij werden aan de kant gezet.

Sommige uitzonderlijke transporten werden begeleid door een voertuig dat niet was aangemeld. Twee vervoerscombinaties volgden niet de voorziene weg. Drie combinaties waren foutief geladen en één Duitse firma reed met een vervallen vergunning. De operatie leverde meer dan 15.000 euro aan boetes op.

(PLE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud