Advertentie
Advertentie

Meer inschrijvingen voor wetenschappelijke studies

Steeds meer studenten schrijven zich in voor het eerste jaar positieve wetenschappen, ingenieur of ICT aan hogescholen en universiteiten. Dat blijkt uit een bevraging van Agoria bij de universiteiten van Gent en Leuven en bij meerdere hogescholen.

Voor de positieve wetenschappen zijn er 23 pct meer inschrijvingen aan hogescholen en universiteiten, voor ingenieur 7 pct en voor ICT 10 pct. Agoria waarschuwt wel dat de cijfers niet volledig zijn en gebaseerd op een tussentijdse momentopname. "Toch is de trend onmiskenbaar positief", luidt het.

"Goed nieuws, maar nog geen reden tot juichen", zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. "Want zelfs met de verwachte stijging van studenten komen we er nog niet. Kijken we maar naar de ingenieurs: jaar na jaar moeten we zelfs vaststellen dat er in Vlaanderen een kwart te weinig afstuderen om aan de vraag te voldoen. En als de stijging van 7 pct zich doorzet, dan zullen we binnen 4 à 5 jaar nog steeds enkele honderden ingenieurs tekort komen." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud