Meer vliegtuigverkeer op luchthaven Kortrijk-Wevelgem

De luchthaven van Kortrijk-Wevelgem heeft vorig jaar 33.294 vliegtuigbewegingen geteld, dat is vier procent meer dan in 2010. Dat meldt de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem. Het aantal zakenvluchten nam met bijna één vijfde toe.

De luchthaven Kortrijk-Wevelgem mikt vooral op de internationale zakenluchtvaart en in dat segment steeg het aantal vliegtuigbewegingen vorig jaar in vergelijking met 2010 met achttien procent. Bovendien werden op deze vluchten negentien procent meer zakenreizigers geteld.

"Deze betekenisvolle stijging is onder meer te danken aan de heropleving van het zakenleven in 2011", klinkt het bij directeur Stefaan Van Eeckhoutte. "Ook het toegenomen bezit en gebruik van zakenvliegtuigen door bedrijven die hun posities hier en elders in Europa verstevigen, speelt een rol. Bovendien bleven externe storende factoren uit zoals natuur- en weersfenomenen."

Het aantal nachtvluchten nam licht toe tot 121, maar blijft in de lijn van de vorige jaren en binnen de milieucontouren. Het niet-zakelijk verkeer, dat voor ongeveer 80 procent uit scholing- en trainingsvluchten bestaat, is er in 2011 met drie procent op vooruit gegaan.

(109 C)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud