Advertentie
Advertentie

Meeste slachtoffers van busongeval Ranst vliegen zondagavond al naar Rusland

De slachtoffers van het busongeval op de E34 in Ranst die ongedeerd bleven of niet langer in het ziekenhuis moeten blijven, vertrekken meer dan waarschijnlijk vanavond nog met het vliegtuig terug naar Rusland. Er was al verdere opvang en overnachting voorzien, maar de jongeren keren het liefst meteen terug naar huis. Ook hun familie stond daarop, zegt burgemeester Lode Hofmans van Ranst.

"De kinderen hebben intussen allemaal een warme maaltijd achter de kiezen en alles is ook in gereedheid gebracht om hen verder te op te vangen en te laten overnachten", zegt Hofmans. "Maar dat zal dus niet nodig zijn. Het is ook volkomen begrijpelijk dat de ouders hun kinderen zo snel mogelijk weer in de armen willen sluiten."

Volgens de laatste informatie zouden bij de zes zwaargewonden die nog in het ziekenhuis liggen, vijf jongeren en één volwassene zijn. "Het zou gaan om de moeder van een van de dodelijke slachtoffers, wat natuurlijk extra dramatisch is", aldus Hofmans. "Op de bus zaten kinderen van drie scholen die op groepsreis waren, maar enkele resterende zitjes op de bus waren blijkbaar aangeboden aan ouders die graag als extra begeleiding mee wilden gaan."

Zowel minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet als Antwerps gouverneur Cathy Berx gingen de slachtoffers én hulpverleners vandaag een hart onder de riem steken in het opvangcentrum. Berx coördineert ook mee de verdere afhandeling van de hulpverlening. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud