Mensen vermoedelijk zondagnamiddag naar huis in Wetteren

Na het treinongeval in Wetteren in de nacht van vrijdag op zaterdag verkeert niemand van de 33 gewonden nog in levensgevaar. Gouverneur Jan Briers schat dat de mensen vandaag na de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

Na het ongeval raakten 33 mensen bevangen door giftige dampen. Via het bluswater kwam het water in de riolering terecht en bij het spoelen van de rioleringen kwamen vermoedelijk giftige dampen vrij. Van de 33 gewonden is vanochtend niemand meer in levensgevaar. Er viel ook een dode, maar het is nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband is met de ramp.

Het bluswater werd nadien opgevangen in bekkens. Een schip uit Amsterdam is vanochtend aangekomen om het vervuilde bluswater over te pompen. "Dan moeten we nagaan of daarbij geen giftige gassen vrijkomen", stelt gouverneur Briers. "We hopen tegen de middag in staat te zijn de mensen naar hun huizen te laten terugkeren. Eerst zullen onze meetploegen evenwel nagaan of er nog giftige dampen in de huizen aanwezig zijn. We kunnen geen enkel risico nemen." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud