Mensen zonder papieren manifesteren aan kabinet Turtelboom

Zowat 200 sans-papiers die sinds 4 november een gebouw bezetten aan de Elsensesteenweg in Elsene, hebben donderdag gemanifesteerd aan het kabinet van de minister van Migratie- en Asielbeleid, Annemie Turtelboom.

Een delegatie werd ontvangen door een kabinetslid van de minister. De stoet mensen vertrok aan het bezette gebouw van de Union de défense des sans-papiers (UDEP), waar volgens de organisatie ruim 500 mensen zonder papieren van Afrikaanse, Ecuadoraanse, Indiase en Maghrebijnse origine verblijven.

"We zijn gekomen om de al maanden beloofde omzendbrief over regularisatie en de toepassing van het regeringsakkoord te eisen. De bezetters zijn vastberaden en bereid alle noodzakelijke acties te voeren. Ze sluiten niet uit samen een hongerstaking te doen, hoewel zo'n beslissing nog niet genomen is", aldus Gerardo Cornejo, een woordvoerder van UDEP-Brussel.

De vereniging van de mensen zonder papieren bereidt nieuwe bezettingen voor, op vraag van de sans-papiers. "Honderden mannen, vrouwen en kinderen, die in ellende en bijzondere wanhoop verkeren, tonen zich vandaag in groten getale om te zeggen dat ze bestaan en dat ze legaal in België willen leven", luidt het. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud