Merkel wil ARD en ZDF terug op Belgacom TV

Duitse kanselier Angela Merkel wil onze premier Elio Di Rupo aanspreken over de Duitse zenders op onze televisie. Belgacom heeft de openbare zender ARD en ZDF uit zijn tv-aanbod geschrapt. En daar zijn de Duitsers niet blij mee. Dat staat zaterdagavond te lezen op de website van De Standaard.

Belgacom biedt sinds 14 mei de Duitse openbare televisiezenders ARD en ZDF niet meer aan. De vergoeding om de zenders uit te mogen zenden is sindsdien verdubbeld tot 1 miljoen euro per jaar. En dat vindt Belgacom te veel. De operator zendt dan maar de commerciële zenders RTL, SAT1 en Pro7 uit, meldt Deutsche Wirtschafts Nachtrichten.

Daardoor kunnen de 75.000 Duitstalige Belgen, maar ook de meer dan 40.000 Duitse diplomaten en lobbyisten in Brussel niet meer naar de openbare omroepen kijken. Iets wat bij de Duits regering niet goed gevallen is. Het zit hen zo hoog, dat zelfs bondskanselier Angela Merkel zich met de zaak bemoeit, schrijft de Tagesspiegel.

De kanselier beloofde immers de zaak bij onze premier Elio Di Rupo aan te kaarten. En ook het liberale lid van de Bundestag Oliver Luksic heeft de premier een brief geschreven waarin hij vraagt om op Belgacom in te praten. "Voor de vriendschappelijke banden tussen Duitsland en België zou een akkoord in deze zaak een positief signaal zijn."

En ook de diplomatie draait een versnelling hoger. De Duitse ambassadeur in België, Eckart Cuntz, heeft ondertussen de vertegenwoordigers van Belgacom al ontmoet. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud