Meryame Kitir ruilt Kamer in voor Limburgse bestendige deputatie

Sp.a-Kamerlid Meryame Kitir wordt lid van de Limburgse bestendige deputatie. In de Kamer wordt Kitir, die als Ford-werkneemster nog een emotionele tussenkomst hield na de aankondiging van de sluiting van de fabriek in Genk, opgevolgd door Vlaams parlementslid en Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Zo schrijft Het Belang van Limburg. Zijn zitje in het Vlaams parlement wordt ingenomen door Joke Quintens, ondervoorzitster van de partij.

De stoelendans wordt vanavond formeel bekrachtigd door een congres in Bokrijk. De tweede socialistische gedeputeerde wordt volgens de krant wellicht Ludwig Vandenhove, die zichzelf niet zal opvolgen als burgemeester van Sint-Truiden. Een alternatief voor hem is een gedeeld mandaat voor Walter Cremers en Jean-Paul Peuskens, luidt het nog.

Het Belang van Limburg kondigt vandaag ook aan dat zakenman en voorzitter van Standard, Roland Duchâtelet uit de politiek stapt. De Truiense Open Vld-schepen werd op 14 oktober nog verkozen in de gemeenteraad, maar zal zijn mandaat niet opnemen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud