"Met vrij te koop sleuteltje kunnen alle flitspalen uitgeschakeld worden"

Met sloten en sleutels die vrij te koop zijn, kunnen alle flitspalen in Vlaanderen uitgeschakeld worden zonder risico op vervolging. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD). "Het is onvoorstelbaar dat de Vlaamse overheid zo nalatig en amateuristisch is."

Omdat de sloten en sleutels zonder bestelling vrij te koop zijn, "kan iedereen die het typenummer van het sleuteltje kent dit kopen, bestellen en op eenvoudig verzoek laten namaken", zegt Verstrepen. "Elke slotenmaker kan dit leveren en namaken. Zowel het slot als de sleutel beschikt niet over een of andere veiligheidcode."

Verstrepen toonde in het programma Verstrepen&Hermans op GunkTV hoe hij de flitspalen onklaar maakte. "Mijn voordeur thuis is beter beveiligd dan al die flitspalen en sturingskasten. Je doet ze zonder probleem open en je kan gewoon de zekering afzetten. Ik moet zelfs geen kniptang meebrengen. Ik heb bewezen dat het allerlaatste model zelfs opengaat met mijn sleuteltje. Het is onvoorstelbaar dat de Vlaamse overheid zo nalatig en amateuristisch is."

Als hij dat zou willen, zegt Verstrepen, legt hij "morgen het grootste deel van de flitspalen in Vlaanderen plat. Als ik stout ben geef ik de gegevens vrij van het sleuteltje en het slot. Ik wil dit niet doen, maar als ik het kan en weet... wie dan nog?"

Verstrepen spreekt van "je reinste amateurisme" in hoofde van de overheid. "Ik kan flitspalen uitschakelen zonder iets te vernielen. Men kan mij dus zelfs niet vervolgen omdat ik niets vernietig." (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud