Michelle Martin: 30 agenten federale politie voor beveiliging klooster Malonne

Voor de beveiliging van het klooster van Malonne, dat Michelle Martin zal opvangen als ze voorwaardelijk wordt vrijgelaten, zullen dertig voltijdse agenten van de federale politie gemobiliseerd moeten worden. Dat meldt de vakbond VSOA-politie donderdagavond. Volgens de bond is dit dan ook "geen redelijke oplossing", wegens de hoge maatschappelijke kosten.

"Iedereen is het er mee eens dat de geïntegreerde politie lijdt onder een groot personeelstekort. Ook is iedereen er mee akkoord dat de federale politie dit personeelstekort het meeste voelt. Maar op vraag van de politiezone Namen zal de federale politie 30 'full times' ter beschikking stellen gedurende onbekende tijd om het klooster van Malonne te beveiligen. De logica is ver te zoeken", luidt het in een mededeling van de politievakbond.

De bond zegt ook te betreuren "dat een individueel probleem - dat uiteraard zeer gevoelig ligt - zo veel energie en middelen kost aan de gemeenschap en de dienstverlening van de politie aan de bevolking in het bijzonder."

VSOA benadrukt voorts dat het er zelf pas via stakingsaanzeggingen en acties in slaagt om het personeelsbestand met 5 procent op te laten trekken "in eenheden en diensten waar er soms 25 procent van het voorziene personeel ontbreekt". "Wij stellen vast dat enkele lawaaierige optredens in de media en een potentieel risico volstonden om een uitbundig gebruik van capaciteit te verantwoorden". (BAJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud