Advertentie

Michelle Martin: Honderden mensen verwacht op manifestatie in Malonne

Er worden honderden mensen verwacht op de manifestatie die morgen in Malonne wordt georganiseerd naar aanleiding van de komst van Michelle Martin naar het clarissenklooster in de gemeente. De mars vertrekt om 10 uur op de place du Fond in Malonne. Vandaar gaat het naar het klooster in de rue des Monastères.

Een dertigtal politieagenten zal toezien op het goede verloop van de manifestatie, aldus politiecommissaris van Namen, Pierre Jacobs.

Een van de organisatrices van het evenement herinnert eraan dat het om een vreedzame bijeenkomst gaat. "Wij zijn tegen vandalisme en agressie". Aan de deelnemers wordt gevraagd om witte of zwarte t-shirts te dragen en witte of zwarte ballonnen met zich mee te dragen. "Wit staat voor het respect ten opzichte van de slachtoffers, met zwart willen we "neen" zeggen aan de huidige rechtsgang. Michelle Martin heeft dan misschien wel recht op een reïntegratie, wij willen haar niet in Malonne. De strafuitvoeringsrechtbank moet zijn oordeel herzien. We willen dat de politieke macht actie onderneemt", legt ze uit.

Maandag is er om 20 uur een vergadering voorzien tussen de burgemeester en de inwoners van Malonne. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud