Militair defilé in Brussel van start

Naar aanleiding van de nationale feestdag is in Brussel rond 16 uur het traditionele militair defilé van start gegaan. Dat staat in het teken van de internationale militaire samenwerking en de zestigste verjaardag van het regiment paracommando.

Het defilé wordt naar jaarlijkse gewoonte bijgewoond door de leden van de koninklijke familie, leden van de regering en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders. Prins Laurent is dit jaar opnieuw aanwezig op de tribune van de koninklijke familie. Vorig jaar moest Laurent wegblijven, na zijn omstreden bezoek aan de Congolese president Joseph Kabila. Laurent was in het gezelschap van prinses Claire en twee van hun kinderen.

Voor aanvang schouwde koning Albert, uitgedost in militair uniform, de troepen.

Naast de 1.500 manschappen te voet - onder wie recent teruggekeerde detachementen uit Afghanistan en Libanon - rijden een dertigtal pantservoertuigen door de Brusselse straten. Hoogtepunt van het defilé wordt de vlucht van een prototype van het nieuwe militaire transportvliegtuig Airbus A400M, het toestel dat over enkele jaren huidige C-130's moet vervangen. Een Belgische testpiloot vliegt het toestel vanuit het Franse Toulouse over Brussel. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud