Milquet werkt aan wetsontwerp over seksisme

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) trekt dit najaar met een wetsontwerp naar het parlement met als doel de slachtoffers van seksisme te verdedigen. Dat kondigt Milquet aan, na de vertoning van de documentaire "Femme de la Rue" van filmstudente Sofie Peeters op Canvas. Ze zegt "beroerd" te zijn door de film.

Milquet waarschuwt geen amalgaam te maken van seksisme, armoede en allochtonen. Dat neemt voor haar niet weg dat seksisme "onbetamelijk" is en fors moet worden bestreden. Een wetsontwerp dat ze binnen enkele maanden in het parlement indient, moet het begrip seksisme wettelijk bepalen en slachtoffers verdedigen.

Seksistische opmerkingen en beledigingen moeten voor de minister worden veroordeeld om het gevoel van straffeloosheid, "dat echt wel op dit ogenblik heerst", te doorbreken. Ze kijkt daarvoor naar administratieve sancties. Die moeten één van de prioriteiten worden in het beleid voor respect en in de strijd tegen inciviek gedrag in het kader van de toekomstige gemeentelijke wetgeving.

Milquet heeft het over een "maatschappelijke plaag" die nogal wordt onderschat. Er is volgens haar nood aan een betere kennis over het fenomeen. Ook zou blijven investeren in een opvoeding die gericht is op gelijkheid en respect in de scholen, nuttig zijn. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud