Minder positieve ademtesten tijdens Verkeersveilige Nachten West-Vlaanderen

Uit de resultaten van de Verkeersveilige Nachten in West-Vlaanderen blijkt dat 4,4 procent van het aantal gecontroleerde bestuurders een positieve ademtest aflegde. Dat zijn er minder dan de vorige jaren. Er waren wel meer snelheidsduivels op de weg. De resultaten van de controles van vrijdag en zaterdag in West-Vlaanderen werden zondag bekendgemaakt.

Met de uitbreiding van één naar twee Verkeersveilige Nachten werden bijna dubbel zoveel wagens gecontroleerd als in 2010. Positief was dat na 5,2 procent in 2010 en 5,5 procent in 2011, nu slechts 4,4 procent van de bestuurders een positieve ademtest aflegde. "Maar het aantal ingetrokken rijbewijzen is wel verdubbeld", relativeert provinciegouverneur Carl Decaluwe. "Dat toont aan dat er een harde kern is, waardoor we moeten blijven sensibiliseren."

Ook het aantal snelheidsovertreders steeg weer tot het niveau van 2010, tot 17 procent. "Vorig jaar zagen we een scherpe daling, maar dat had vooral te maken met het slechte winterweer." De politie trok de rijbewijzen in van vijf chaffeurs die te snel reden.

De resultaten van de drugscontroles lagen in de lijn van vorig jaar. Vijf van de twintig personen waarbij een speekseltest werd afgenomen, waren positief.

Het was de eerste keer dat er twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten waren. "We gaan dat nu evalueren. Maar het belangrijkste is dat het nog niet afgelopen is. De BOB-campagne loopt nog tot halfweg januari, waarbij we focussen op de nieuwjaarsrecepties", besluit Decaluwe. (ALCOHOLCONTROLES)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud