Advertentie

Minderjarige ook in beroep vrijgesproken voor zware agressie in Brussels metrostation

Een minderjarige Brusselaar die verdacht werd van een zware agressie in het metrostation Naamsepoort, is door de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep vrijgesproken. Bij het incident in het metrostation, in de nacht van 31 december 2009 op 1 januari 2010, werd een 22-jarige Bulgaar in elkaar geslagen en op de metrorails geworpen.

De Bulgaar was met een vriend op de terugweg van het nieuwjaarsvuurwerk toen hij het in het metrostation aan de stok kreeg met een groepje jongeren. Die sloegen hem in elkaar en gingen er vandoor. Toen de Bulgaar bij zijn positieven kwam, werd hij echter aangevallen door een tweede groepje jongeren. Ook die sloegen hem in elkaar, waarna ze hem vastgrepen en op de metrosporen gooiden, zes meter lager. De jongeman overleefde, maar is sindsdien gedeeltelijk blind en doof.

Op basis van bewakingsbeelden van het metrostation pakte de politie een minderjarige verdachte op. Het Brusselse openbaar ministerie beschuldigde die van poging doodslag en wou hem in een gesloten jeugdinstelling laten plaatsen. De jeugdrechtbank sprak de man in oktober 2011 vrij omdat de bewakingsbeelden onvoldoende duidelijk waren om een sluitend bewijs op te leveren. Zowel het openbaar ministerie als het slachtoffer gingen in beroep maar het hof van beroep heeft nu het vonnis van de jeugdrechtbank bevestigd. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud