Advertentie

Minister Bourgeois eist onderzoek naar zelfmoord bij gemeente Sint-Genesius-Rode

Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) vraagt een onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij de technische dienst van de gemeente Sint-Genesius-Rode. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Arbeider Bruno D. (49) pleegde anderhalve week geleden zelfmoord en in een afscheidsbrief had hij geklaagd over "pesterijen".

"De minister is geschokt door de feiten die hij via de pers vernam", aldus een woordvoerster van Bourgeois. "Hij benadrukt dat elk gemeentebestuur, net zoals andere werkgevers, wettelijk verplicht is om daartegen op te treden als ze ervan op de hoogte zijn. De minister wil zich baseren op feiten, en dus niet afgaan op wat in de pers verschenen is. Daarom heeft hij de gouverneur gevraagd een onderzoek te starten, waarbij zowel de gerechtelijke instanties als het gemeentebestuur worden ondervraagd over de feiten."

De gouverneur zal hierover later verslag en eventueel advies uitbrengen bij de minister. Daarna is er pas een tuchtprocedure mogelijk. Mocht daaruit blijken dat de burgemeester nalatig is geweest, dan kunnen maatregelen genomen worden. Dat kan dan eventueel leiden tot een afzetting. Mensura, het extern bureau dat een onderzoek voert in Sint-Genesius-Rode, wil geen commentaar geven. Ook de vakbonden wachten het onderzoek af. Het Brusselse gerecht is een informatieonderzoek gestart. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud