Minister Vandeurzen enthousiast over Dag van de Zorg

Na een dag vol bezoeken doorheen heel Vlaanderen, heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) de Dag van de Zorg afgesloten in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. "Mijn impressie is dat de belangstelling erg groot was en zowel de bezoekers als de zorginstellingen zelf heel tevreden waren", aldus de minister.

Een totaalcijfer over het aantal bezoekers is er nog niet, maar dat de Dag van de Zorg een succes was, zal niemand tegenspreken. "Wij hebben hier zo'n 3500 bezoekers ontvangen", zegt Jurgen Ritzen, woordvoerder van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. "We zijn daar heel tevreden mee. De bezoekers werden goed verspreid over de hele campus, zodat het nooit een indruk van overrompeling heeft gegeven. De zorgverlening aan de patiƫnten is op geen enkel moment onder druk gekomen."

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen sloot in dit ziekenhuis zijn ronde langs de diverse instellingen doorheen Vlaanderen af. "Overal waar ik geweest ben, was de opkomst erg goed. We mogen dan ook van een succes spreken. De bezoekers vertelden me dat ze heel wat dingen gezien hebben, waar ze het bestaan niet van afwisten. Zelfs ik was enkele keren aangenaam verrast door de innovatie die de evolutie in de zorg kenmerkt. Ik heb ook vastgesteld dat het personeel zeer blij was om eens te kunnen tonen wat zij dagdagelijks doen. De promotie voor zorgberoepen is goed gelukt. Er is veel informatie opgevraagd. Als het van mij afhangt, mag dit initiatief zeker herhaald worden."

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud